Vastuullista kunnossapitoa Helsinki-Vantaan lentoasemalla – Alltime Finavian tukena kohti sujuvaa asiakaskokemusta ja hiilipäästöjen vähentämistä

Alltime Group
Infrapalvelut
Kiinteistöpalvelut

Miten saadaan yli miljoona matkustajaa kuukaudessa kulkemaan sujuvasti lennoilleen samalla, kun tavoitellaan lentoasemalla toimivan kaluston hiilipäästöjen minimoimista? Finavialla haastetta lähestytään kokonaisvaltaisesti, ja tässä Alltimen kunnossapidollakin on ollut tärkeä rooli jo useamman vuoden ajan. Siksi voit bongata talvikaudella alueelta mm. ensimmäisen tuotantokäytössämme olevan täyssähköisen pyöräkuormaajan!

Lentoasemayhtiö Finavian tavoitteena on tarjota erinomainen asiakaskokemus yli miljoonalle kuukausittain Helsinki-Vantaan lentokentällä asioivalle asiakkaalleen, sekä saavuttaa nettonollapäästöt omassa toiminnassaan vuonna 2024. Hyvä asiakaskokemus lähtee liikkeelle jo lentoasemalle saavuttaessa. Siksi lentoaseman ulkoalueiden kunnossapidosta vastaavalla Alltimella on tärkeä rooli edesauttaa lukemattomien taksia, bussia tai omaa autoa käyttävien matkustajien sujuvaa saapumista ja kotiinpaluuta.

”Haluamme tarjota jokaiselle matkustajalle hyvän ja sujuvan asiakaskokemuksen, ja Alltime on siinä tärkeässä roolissa ylläpitämässä Helsinki-Vantaan ulkoalueiden kunnossapitoa. Yhteistyökumppanina Alltime on nopea reagoimaan palautteisiimme, ja tilaamamme erityistyöpyynnöt ovat onnistuneet hyvin,” kuvaa Pyry Pennanen, Helsinki-Vantaan lentoaseman kunnossapitopäällikkö, Finavia, jo useamman vuoden jatkunutta yhteistyötä.

Finavian toiminta Helsinki-Vantaan lentoasemalla on ollut hiilineutraalia vuodesta 2017. Kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet puolestaan heijastuvat myös Finavian odotuksiin yhteistyökumppaneita kohtaan. Esimerkiksi hankinnat ja palveluntuottajien valinnat tehdään taloudelliset, sosiaaliset ja ympäristövastuutekijät huomioiden.

”Kunnossapidon kalustossamme käytämme uusiutuvia polttoaineita tai sähköistä kalustoa. Meille on tärkeää, että myös kumppanimme tekevät aktiivisesti toimia kestävän lentoliikenteen edistämiseksi,” Pennanen kertoo. ”Edistämme vastuullisia hankintoja eettisten periaatteidemme kautta ja tavoitteemme on, että keskeiset toimittajamme, mukaan lukien Alltime, noudattavat periaatteitamme ja hankimme palveluita, jotka on tuotettu taloudelliset-, sosiaaliset- ja ympäristövastuutekijät huomioiden.”

Yhtenä konkreettisena esimerkkinä haasteeseen vastaamisesta Alltime on pilotoinut sähköisen pyöräkuormaajan käyttöä Helsinki-Vantaan ulkoalueilla talvella 2024. Kyseessä on ensimmäinen Alltimen tämän kokoluokan sähköinen työkone tuotantokäytössä, vaikka autokannan ja pienempien työkoneiden muuntaminen sähköisiksi on ollut käynnissä jo pidempään. Käyttökokemusten kautta arvioidaan sähköisten työkoneiden käyttöä myös jatkossa.

Jaa somessa