Kiinteistöalalta voi löytyä koti monenlaisella taustalla – lue Jonin kokemuksista

Kiinteistöpalvelut
Millaista on työskennellä kiinteistöalalla osatyökykyisenä? Joni Ranta kertoo arjestaan Alltime kiinteistöpalveluiden tiimissä.
Joni Ranta lumitöissä Alltimen kiinteistöhuollossa

Kiinteistöalalta voi löytyä hienoja uramahdollisuuksia monenlaisilla taustoilla. Alltimen työyhteisöön kuuluu tälläkin hetkellä esimerkiksi vuosikymmenten kokemuksen omaavia alan konkareita, tuoreita alanvaihtajia, vuosittain palaavia kausityöntekijöitä, työharjoittelussa olevia opiskelijoita ja osatyökykyisiä työntekijöitä. Kaikki tuovat oman tärkeän panoksensa pitäessämme huolta arkemme tärkeimmistä elinympäristöistä.

Jälkimmäisestä hyvä esimerkki on Joni Ranta, joka on pidetty osa porukkaa Helsingin diakonissalaitoksen (HDL) asiakkuuden tiimissä pääkaupunkiseudulla. Myös Joni viihtyy porukassa, kuten hän ytimekkäästi kuvaa: ”Työkaverit ovat mukavia ja auttavat tarvittaessa.” Hän on työskennellyt Alltimella noin vuoden verran, tällä hetkellä kolmena päivänä viikossa.

Jonin työhönvalmentaja Tuetun työllistämisen palvelusta kertoo, että hänen tiensä vei Alltimelle hänen suorittaessaan Työhön ja itsenäiseen elämään valmistavan koulutuksen (TELMA). Koulutuksen aikana hän teki kolme harjoittelujaksoa Alltimella, minkä jälkeen ryhdyttiin selvittämään mahdollisuutta työllistymiselle. Joni pääsi työhönvalmennukseen, jonka tarkoitus on tukea esimerkiksi osatyökykyisten työnhakijoiden pääsyä työelämään auttamalla mm. paperiasioiden hoitamisessa.

Sittemmin työ on tuonut hänelle mm. sosiaalista merkityksellisyyttä ja fyysistä kuntoa. ”Töissä on mukavaa, kun siellä saa uusia kavereita ja samalla kunto nousee,” Joni vinkkaa. ”Parasta ovat erilaiset työtehtävät, kun käymme myös muissa kohteissa. Olen saanut esimerkiksi leikata nurmikkoa koneella ja puhaltaa lehtiä puhaltimilla.”

Jaa somessa